Monday, 4 April 2011

jangan takut jumpa Dr la.. sebab Dr baik dan comel!

deringan lagu 'ingrid michaelson'- everybody- memecah suasana sunyi. owh ada orang call aku tapi siapakah? "hello, ini cik hidayah?". aku menjawab, " ya saya hidayah". perbualan diteruskan dengan, " petang ni jangan lupa appoinment awak ye?".. owh mestilah aku tak lupa...hikhikhikhik...macam nak pergi dating, tak kan lupa. waktu tu aku kat sungai buloh macam biasa kat fakulti. jam menunjukkan pukul 5 petang, aku hars bergegas ke shah alam bagi memenuhi janji yang telah ditabur. hiha......

aku memandu dengan had laju sederhana. selalu sangat bawa laju pe salahnya sekali sekala berhemah sikit. bergaya dengan spec hitam, tiba-tiba ada kereta Mercedes cucuk kereta aku dari belakang. hello abang, line tengah lambat, aku kat line laju pun lambat tak payah la nak cucuk-cucuk.. drive rilex-rilex sudah. akhirnya aku kenakan mamat tu dengan bawak slow. lantak la die, akhirnya die potong dari kiri. HAHAHA... sambil memandu sambil karok! tak kesah pon dalam jem..tak tension.

akhirnya sampai klinik. eh Dr baru nak makan ke? hehhee.. tak pe take your time. aku pun tunggu appoinment kat klinik sampai ngantok gila.. yeay! Dr da habis makan then sampai la turn aku nak pergi surgeri. Dr mana yang tak baik, semua Dr baik, lemah lembut ok! lagi-lagi Dr lelaki..hahhaaaa.. kali ni Dr cakap dos bius tambah, tapi aku rasa lebih sakit berbanding surgeri yang lalu. kali ni masa Dr wat surgeri, aku buka mata [dah berani + Dr comel ] hehhheeeee......

selesai je surgeri, Dr pesan suruh makan ubat kalau sakit dan tukar cotton once every half an hour. ok no prob Dr! bisa diatur..... aku pun pulang ke sungai buloh semula... mak aiiiii..bius tak berapa power, rasa sakit berdenyut-denyut.. sabar je la kat dlam kereta dengan keadaan yang jem kat area damansara-cheras tu.. tanpa disedari, darah sudah mengalir dan terbatuk-batuk. habis dashboard penuh dengan darah. aiyoooo... pastu aku pecut laju untuk pulang untuk buat apa yang patot.

ok! janji temu yang akan datang pada hari rabu iaitu lusa... harap-harap dapat jumpa dr comel lagi... tapiiiiii aku rasa mesti tukar dr.. sebab shift schedule dengn appoinment telah berubah.. tidak seperti yang dahulu... what ever it is.. i still going to the same clinic for 2 years. the world is too small...

ubat dan gigi aku

2 comments:

Kakashi said...

aku ingat Dr pompuan... Demm!! haha..

dedey said...

heeiii nurse die pun saanntekkk jugak!